Τίτλος:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Περιγραφή:

polites

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Η χώρα απειλείται από μια νέα εθνική περιπέτεια με την παράταση της ύφεσης και της συζήτησης περί Grexit, τη συνεχιζόμενη καταστροφή της μεσαίας τάξης και την διόγκωση της ανεργίας, τη φυγή ανθρώπινου δυναμικού κι επιχειρήσεων, την ανεξέλεγκτη διόγκωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών χειρισμών, την αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτυγχάνοντας να διαπραγματευτούν με τους εταίρους-δανειστές και δείχνοντας πρωτοφανή ανικανότητα, ιδεοληψία και παλαιοκομματισμό, ευθύνονται για την περαιτέρω βύθιση της Χώρας. Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες της αποδόμησης των θεσμών και της Δημοκρατίας με τη χρήση των πλέον παλαιοκομματικών πελατειακών μεθόδων, της πολιτικής απάτης και του πολιτικού αμοραλισμού και της καθεστωτικής αντίληψης σε όλα τα επίπεδα.

Ως εδώ! Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις εξόδου από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και της ύφεσης και να γνωρίσει ο τόπος μια νέα εποχή ευημερίας και ανάπτυξης.

Χρειάζεται η κατάρτιση κι εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεων που αφορούν όχι μόνο τον απλό πολίτη, όχι μόνο τους «κάτω» αλλά τους «πάνω», τους ισχυρούς και έχουν την κατανόηση και την στήριξη της κοινωνίας.

Ενός σχεδίου που θα δημιουργήσει νέες πλειοψηφίες και θα οδηγήσει στο να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, να αποφευχθεί το νέο αδιέξοδο ενός- κατ ευφημισμό- δικομματισμού , ο οποίος αναπαράγει όλες τις παθογένειες του παρελθόντος. Τον λαϊκισμό, την διαπλοκή και την πελατειακή λογική.

Απέναντι στις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι συντηρητικές επιλογές της ΝΔ, δεν μπορεί να είναι η λύση. Η ΝΔ  δεν παύει να είναι μια  συντηρητική παράταξη, που τη στηρίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις, όπως συμβαίνει εξάλλου σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

Πρέπει να επιταχύνουμε το πέρασμα σε μια νέα ιστορική περίοδο, όπου ελάχιστα θα μείνουν όπως χθες. Δεν υπάρχει μέλλον στην οικονομία χωρίς παραγωγή και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στην εκπαίδευση χωρίς αξιολόγηση και αριστεία, δίχως δημόσια διοίκηση με αποτελεσματικότητα και αξιοκρατία, δίχως ανάπτυξη με ρήτρες απασχόλησης και αναδιανομής. Χωρίς προστασία των αδύναμων.

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει άλλες καθυστερήσεις. Η ανάγκη για ένα σχέδιο των αναγκαίων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα είναι αυτονόητη. Για το σκοπό αυτό όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, οι δημοκρατικές δυνάμεις που διαχωρίζονται από τον λαϊκισμό και την συντήρηση, κινήσεις και προοδευτικοί πολίτες συγκροτήσαμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Η Επιτροπή, εργαζόμενη με ανοιχτό πνεύμα και σε κλίμα συνεννόησης και ισοτιμίας, καλείται σε ένα χρονικό διάστημα ενός διμήνου να διαμορφώσει και να εισηγηθεί ένα πλαίσιο θέσεων και προτάσεων αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα επεξεργασίες των επιμέρους φορέων και να αντλήσει ιδέες μέσα από ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο με δημιουργικούς πολίτες και δυναμικούς κοινωνικούς φορείς με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και μέσω συζητήσεων στο διαδίκτυο.

Στις διαδικασίες αυτές πρέπει να εμπλακούν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας. Οι άνθρωποι που παράγουν, που δημιουργούν, που συγκρούονται με αντιλήψεις και νοοτροπίες του παρελθόντος, που έχουν πληγεί από την κρίση και αναζητούν διέξοδο.

Οι εργασίες της Επιτροπής είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα και ένα μέσο για να διαμορφωθεί ένα ευρύ και αυτόνομο μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό ρεύμα βάσης που θα ανανεώσει την πολιτική ζωή και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή προόδου κι ευημερίας.

Με τη θέση που της αξίζει στην ΕΕ και στον κόσμο.

Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και μπορούμε να το χτίσουμε!

Απάντηση/Σχόλιο