ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ

Ο Παύλος Ραβάνης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Το 1980 μετά το λύκειο, σπούδασε στην Ιταλία «Κλωστοϋφαντουργία» και παρακολούθησε στην ίδια χώρα πλήθος σεμιναρίων, που αφορούσαν στην εξέλιξη και στις νέες τεχνολογίες των καλτσομηχανών. Το 1992, επιλέγεται να συμμετέχει σε ένα πρωτοποριακό για την εποχή του πρόγραμμα του ΕΛΚΕΠΑ-ΠΑΒΕ, που διήρκεσε 18 μήνες και είχε σαν στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη των Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων.

Η πλούσια και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, ξεκίνησε αμέσως μετά τις σπουδές του (1980) στην οικογενειακή επιχείρηση «Θ. ΡΑΒΑΝΗΣ Ε.Β.Ε.Ε». Από το 2001 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στην «Θ.ΡΑΒΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε», με έδρα τη Ν. Ιωνία Αττικής, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης με εξειδίκευση στην παραγωγή και το εμπόριο παιδικών καλτσών. Επιπλέον από το 1991 έως και σήμερα είναι μέλος της COVO RAVANIS με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή καλτσομηχανών και πρώτων υλών.

Από το 1984 έως σήμερα συμμετέχει στο Σωματείο Καλτσοποιών Ελλάδος, από το 1999 έως το 2002 στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ενστάσεως ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και από το 1998 έως το 2014 ήταν εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Τ.Ε.Β.Ε.

Από το 1992, εκλέγεται και γίνεται το νεότερο, ηλικιακά, μέλος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Το 2001 επανεκλέγεται και καταλαμβάνει την θέση του Οικονομικού Επόπτη. Στις επιμελητηριακές εκλογές του 2006, ηγείτο της παράταξης που αναδείχθηκε ως πρώτη δύναμη και εκλέγεται Πρόεδρος του Β.Ε.Α, έως και σήμερα.

Από το 2007 έως σήμερα, είναι Πρόεδρος στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Κ.Ο.ΑΝ.Ο Α.Ε», την οποία σύστησε με 30 βιοτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου και έχει ως δραστηριότητα την ανακύκλωση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, συμμετείχε στην επιτροπή για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών και στην επιτροπή αποζημίωσης σεισμοπαθών επιχειρήσεων το 1999. Επίσης συμμετείχε κατά καιρούς σε διάφορες επιτροπές που αφορούσαν στην πάταξη του παρεμπορίου, στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, στην επιτροπή νομαρχίας για την ανάδειξη πρεσβευτή του εξωτερικού της Ελλάδος κλπ. Έχουν δημοσιευτεί άρθρα του σε περιοδικά του κλάδου  του, για οικονομικά και κοινωνικά θέματα και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ενημερωτικών εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.